Kawa nie ma przed nami tajemnic, a swoją pasją chcemy się dzielić z Wami, oferując wysokogatunkową i pyszną kawę.
Proces palenia kawy to tradycja, którą kultywujemy od lat. W tym celu zakupiliśmy do naszej palarni XIX - wieczny, odrestaurowany włoski piec, który znajduje się w samym centrum palarni. Upalanie kawy zmienia właściwości fizyczne i chemiczne świeżych, zielonych ziaren. Nieprażone ziarna zawierają podobne kwasy, białka i kofeinę, jak te które były palone, ale pozbawione są smaku, który doskonale znamy.
Przeczytaj więcejZiarna kawowca sprowadzamy ze sprawdzonych źródeł, a nasze doświadczenie pomaga nam w wyszukiwaniu sprawdzonych plantacji, w których także pracy podejmują się ludzie z pasją, jak my. Skład naszych mieszanek jest starannie dobierany, tak, aby zaspokoić potrzeby najbardziej wymagających klientów.
Oferowana kawa jest zawsze świeżo palona, nie magazynujemy zapasów. Ziarna kawy po skończonym upaleniu chłodzimy, a następnie oddajemy procesowi leżakowania przez 2-3 dni. Następnie jest ważona i pakowana pod zamówienie klientów.
Odwiedź sklep